Milkatorta
MILKATORTA
Hozzávalók:
30 db tojás
16 evőkanál liszt
45 evőkanál cukor
28 kanál darált dió, vagy mogyoró
5 csomag vaníliás puding
2 liter tej
10 dkg mogyorós Milka csokoládé
20 dkg fehér Milka csokoládé
1 liter tejszín
1,5 csomag margarin.
Elkészítés:
5 tojásfehérjét felverünk habnak, külön tálban kikeverjük az 5 tojássárgáját 5 evőkanál cukorral. Hozzákeverünk 4 evőkanál lisztet, de a már csak fakanállal, nem mixerrel. Utána hozzáadunk még 7 evőkanál darált diót. Végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 Celsius fokon kisütjük. 4 ilyen piskótát kell sütni.
Krém:
5 csomag vaníliás pudingot kikeverni 15 evőkanál cukorral, 1-2 kanál liszttel és egy kis tejjel, hogy ne legyen csomós. Külön felverni a 10 tojássárgáját 7-8 evőkanál cukorral, és utána a pudingot is beleönteni. Elkeverni és beleönteni az egészet a két liter forralt tejbe. Amikor beürüsödik a krém, akkor egy harmadát egy másik edénybe önteni. Ez lesz a csokis krém. Beleolvasztani 10 deka mogyorós Milka csokit. A nagyobb adag vaníliáskrémbe pedig 20 deka fehér Milka csokit olvasztani. Mikor kihűltek kikeverni margarinnal őket.
A lapok töltése, rétegezése: Piskóta, fehér csokis krém, piskóta, csokis krém, piskóta, fehér csokis krém, végül a tetejére a tejszínhab.
Megjegyzés:
A krémnél megmaradt 10 db tojásfehérjét fel lehet használni díszítésnek, illetve azzal bevonni a tortát a tejszín helyett. Vagy fagyasztóba tehetjük, és egy másik alkalommal pld. habcsókot süthetünk belőle.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
szia.ne haragudj de nem értem hogy 5 tojásos piskotához 4kanál lisztet és még 7 kanál darált diot is hozzá kell adni?nem lessz az véletlen kicsit fujtos?mert azt irja hogy 16 kanál liszt kell az egészbe ami nem lehetséges mert 5x4 az 20kelle a piskotákhoz.szeretném kiprobálni de igy nem merek hozzákezdeni,ha nem jol vannak feltüntetve a hozzávalok.megkérnélek hogy javid ki agy nyugtass meg hogy minden jol van feltüntetve.köszi